Hogyan keress pénzt online I.rész

rugalmasság és a helyfüggetlenséget az online munkák legnagyobb előnye.  A pandémia idején, amikor mindenki a saját házába kényszerül, elgondolkodik az ember azon, hogy vajon, hogyan lehetne pénzt keresni online.

Csokorba szedtem neked a lehetőségeket és mindegyikről külön külön írni fogok!

Minden héten különböző online pénzkeresési lehetőségeket fogunk taglalni! Tarts velem, és kezdj el online meggazdagodni!

A mai 5 lehetőség:

 1.  Affiliate marketing
 2. Podcastolj
 3. Árulj stock fotókat online
 4. DIY videók
 5. Online oktatás

Akkor vágjunk is bele!


 1.  Affiliate marketing

Az affiliate marketing (partnerprogram) ma már széles körben használt kifejezés.

Affiliate marketing során terméket ajánlasz mások számára, a cégek pedig ezért vásárlási jutalékot adnak.

A sikerhez egy nagy és hiteles közönség szükséges, aki érdeklődik a termék vagy a téma iránt.

Ez az egyetlen módja annak, hogy elnyerhesd az olvasók vagy követők bizalmát, hogy mindig átlátható és hiteles legyél.

Mindig nyújts többet, mint a konkurencia. A legfontosabb az, hogy az emberek szükségleteire adj megoldást, ha megtaláltad azt a szükségletet amit tudsz orvosolni akkor a siker el van könyvelve!

Az affiliate marketing tökéletes lehetőség arra, hogy sokáig tehess szert passzív jövedelemre és, hogy pénzt keress az interneten.

Lépések:

 1. Keress egy érdekes témát/ emberi szükségletet.
 2. nyiss blogot, közösségi oldalakat.
 3. Hozz létre érdekes tartalmakat.
 4. Keress partnerprogramokat.
 5. Használj partner linkeket!

Keress egy olyan területet vagy érdeklődési kört amihez értesz, vagy jártas vagy az adott témában.

Ha kitaláltad mi az ami érdekes számodra akkor ebben a témában indítsd egy blogot!

Ha nem tudod, hogyan kell blogot indítani akkor ne hagyd ki a, hogyan készíts magadnak weboldalt cikket!

 és hozz létre érdekes tartalmakat. Egy blogon keresztül létre tudsz hozni különböző cikkeket arról, hogy hogyan oldanád meg ezt a problémát, mivel tudod segíteni az embereket! Az érdekes tartalmak vonzzák az emberek figyelmét!

Ha megvan a téma, valamint elkészült a tartalmad is, akkor keress partnerprogramokat. Különböző szolgáltatásokat felkeresve tudsz vélemény formálni róluk amivel elősegíted a fejlődésben őket.

Használd a partner linkeket a termékek ajánlására, A kiválasztott szolgáltatás termékeire mutató linkkel tudod reklámozni a szolgáltatásukat!

2. Podcastolj

Egyszerűen és érthetően adják át a mondanivalóikat. A rohanó világunkban kell valami, amiből passzív módon lehet tanulni és nem kerül semmi erőfeszítésbe. Ezért is hihetetlenül felkapottak a podcast-ok mostanában.

Építs egy erős közösséget és keress pénzt vele. A podcastok remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy egy olyan közösséget építs akik meg szeretnék tanulni azt amit te tudsz és átadsz nekik.

Könnyű belekezdeni, azonban sok türelem szükséges hozzá. A podcastok hallgatói folyamatosan nyitottak az új témákra és előadókra, viszont a nézők nem egyből jönnek, folyamatos podcastolással elérheted azt a szintet ahol már a hallgatóid várják az új podcastot!

Ha jól csinálod, még akkor is időbe telik, ameddig elég nagy lesz a hallgatói táborod ahhoz, hogy a vállalkozások reklámokért, szponzorációért fizessenek.

A podcast a legjobban a YouTube videókra hasonlít, talán még egyszerűbb is, hiszen nem szükséges hozzá annyi felszerelés, illetve tudás.

Gyűjts össze minél több érdekes témát, amiről majd beszélni szeretnél. Hívj meg vendégeket a műsorodba. Az adás hasonlíthat egy interjúhoz is, elkerülvén azt, hogy monoton legyen.

3. Árulj stock fotókat online

Ha van egy kamerád valamint egy kis kreativitásod

Ha fotós vagy, nem is kell profinak lenned, de van egy sajátos meglátásod a világról és amit lencsevégre tudsz kapni akkor ez a kereseti forrás neked ajánlott!

Nem is kell más hozzá mint egy fényképezőgép, lehet ez belépő kategóriás vagy profi, mindegyikkel lehet szép képeket készíteni. Ha ez megvan akkor kereshetsz egy kis extra pénzt azzal, hogy stock fotókat árulsz az interneten. Vannak olyan cégek, akik ilyen képeket vásárolnak.

Ha a képeid megfelelő minőségűek, akkor egyből találsz rájuk vevőt.
Ha igazán sikeres szeretnél lenni, akkor készíts egy saját weboldalt, ahova ezeket a képeket fetöltöd.

Ha nemtudod, hogyan kell weboldalt csinálni akkor olvassd el a hogyan csinálj magadnak weboldalt? cikkünket!

Egy meggyőző portfólióval sokkal komolyabb munkaajánlatokat is tudsz majd találni.

4. DIY videók

DIY – Do It Yourself vagyis cináld magad videók

A DIY videók mindíg is érdekesek voltak azok számára akik maguktól nem tudnak megcsinálni bizonyos dolgokat mint például barkácsolni, főzni, festeni, stb.

YouTube-on rengeteg ilyen érdekes csináld magad videót találhatunk mindenféle kategóriában! Ezekből mind sokat lehet tanulni.

Egy ilyen videó elkészítéséhez egyáltalán nem kell nagy teknikai tudás vagy felszerelés. Három dolog kell csak hozzá.

 1. Kell egy olyan eszköz amivel meg tudod csinálni a videót – Mobiltelefon, Kamera.
 2. Kell egy kategória amin belül megcsinálod a videódat.
 3. Internetkapcsolat, hogy feltudd tölteni a népszerű videós platformokra.

És kész is! Előny, ha rendelkezel már egy híres youtube csatornával vagy közösségi oldallal, hiszen így több embert el tudsz érni az első videókkal.

A legsikeresebb DIY termékek azok, amelyeket bárki el tud készíteni a videó megnézése után. Figyelj arra, hogy érthető és egyértelmű legyen az útmutatód, mert csak így lehetsz igazán sikeres.

5. Online oktatás

A freelancer munkák közé tartozik. Freelancer = Szabadúszó

Ebben az esetben a tudásodat úgy kezeld mint egy terméket, amit saját termékedként adsz el.

Hasznos tipp:

Specializálódj!

Ha egy bizonyos témában specializálódsz mint például a nyelvoktatás és ezzel másoknak segítesz akkor komoly összegeket meg tudsz vele keresni és ami a legjobb benne az az, hogy Te osztod be a saját idődet!

Az interneten több oldal is működik, amelyek egy az egyben ilyen célra lettek kitalálva.

Az interneten rengeteg ilyen weboldal létezik ahol hirdetni tudod a tudásodat!

Például:

 1. tanarbazis.hu
 2. tutimagantanar.hu
 3. maganoktatas.hu

És még sorolhatnám…

Az online oktatás ugyanúgy történik, mint akármelyik másik, hagyományos konzultáció. legtöbbször, főleg ebben a koronavírusos időben, videochaten keresztül különböző szoftvereken(Skype, Zoom, stb.) keresztülvégezheted, de ha igény van rá akkor személyes konzultációként is csinálhatod.

A szolgáltatásod árát pedig az órák száma szerint döntöd el.

Fontos!

Hasznos tudást kell megosztanod!

Online oktatóként a tudásodért kapsz pénzt! Minél tapasztaltabb vagy annál többet tudsz keresni vele!

Ezzel pedig velejár az is, hogy folyamatosan képzed saját magadat is, hogy a tudásod naprakész legyen!

Összefoglaló

Mindenképpen lehetséges pénzt keresni az interneten, viszont minden szakma más és más, ezért különböző előnyei vannak az egyiknek mint a másiknak!

Gondolkozz el azon, hogy milyen erősségeid vannak és melyik a legjobb módja annak, hogy ezeket kamatoztatni tudd. Az olyan portálok, mint

Meg kell találnod azt amihez értesz és amiben a legjobb vagy, és azt, hogy melyik a legjobb módja annak, hogy ezt átadd. Az Upwork vagy a Fiverr számtalan lehetőséget adnak a munkaszerzéshez.

Online pénzkeresőként, tudnod kell azt, hogy nem megy minden egyből elsőre. Eleinte minden kezdet nehéz és a nagy siker csak kemény munka árán jön, viszont, ha veszed a fáradtságot arra, hogy beletedd ezt a munkát abba amit csinálsz akkor a jövedelem garantált!

Leave a Comment