Top SEO eszközök 2021-ben

Mind magán célokra, mind cégeknek elengedhetetlen a keresőoptimalizálás 2021-ben. Akár kezdő, akár professzionális szinten akarunk foglalkozni a SEO-zással kénytelenek leszünk valamilyen keresőoptimalizáló eszközt használni, erre vannak fizetős valamint ingyenes verziók is.

Ebben a cikkben a 2021-es év SEO trendjeit fogjuk sorba venni és, hogy melyikeket érdemes kipróbálni.


A keresőoptimaliozálás, vagyis: SEO, egyedi és a legfontosabb eleme az online marketingnek! A keresőoptimalizálás segít a vásárlóknak megismerni a termékeidet, szolgáltatásaidat. A seo valójában egy eljárás ami segíti a weboldalad tartalmainak magasabb helyen való megejelenését a népszerű keresőmotorok találatai között.

A keresőoptimalizálás részleteiről később részletesen is beszélni fogunk.

Vegyük sorra a legnépszerűbb SEO eszközöket!

1.Ahrefs

Az Ahrefs a legnépszerűbb SEO szoftverek közé tartozik. Nagy hatékonysággal tudjuk hasznosítani, amikor az organikus keresési forgalmunkat szeretnénk nyomon követni. Kiváló választás, viszont maga a szoftver drága, így nem árt átgondolni, hogy ténylegesen erre a szoftverre van e szükségünk!

Különböző csomag ajánlataik vannak!

  1. Lite ( 99$/hónap)
  2. Standard (179$/hónap)
  3. Advanced (399$/hónap)
  4. Agency ( 999$/hónap)

Az árát tekintve igen csak hasznos funkciókkal rendelkezik. Site explorer, Rank Tracker valamint a Site Audit.

Site explorer

Ennek a funkciónak a segítségével hatékonyabb linképítést érhetünk el, mivel segít nekünk az új valamint az elveszett linkekről részletes beszámolót készíteni továbbá hivatkozó domaineket és horgony szövegeket is felfedezhetünk vele!

Rank Tracker

A weboldalunkhoz tartozó kulcsszavaknak a keresőmotorban való helyezéseit tudjuk vele nyomon követni. Minden egyes változásról értesítést küld nekünk a szoftver. Segít nekünk kitalálni az oldalhoz tartozó kulcsszavakat a Keyword Explorer bővítmény segítségével.

Site Audit

Teljeskörű elemzést tesz lehetővé számunkra, így a SEO szempontjából hibás részeit az oldalunknak azonosíthatjuk, valamint javaslatot ad ezeknek a kijavítására is! A javításra szoruló részeket nekünk a szoftver rangsorolja/priorizálja, segítve ezzel azt, hogy honnan kezdjük a javítást!

2.SEMRush

A szintén népszerű SEO szoftvernek számító SEMRush, szintén rengeteg funkcióval rendelkezik. A SEO szakértők munkáját nagy mértékben megkönnyítheti. Természetesen ennek a szoftvernek is van ára, viszont rendelkezik kedvező csomagokkal.

  1. Pro (119.95$/hónap)
  2. Guru (229.95$/hónap)
  3. Business (449.95$/hónap)

A szoftver leghasznosabb funkciói az Analytics Reports és a Keyword Gap Analysis.

Analytics Reports

Ahogy a nevéből kiderül, ezzel a funkcióval az oldalunk összes adatát tudjuk figyelemmel kísérni. Ezen belül tudjuk a rank trackert, az organikus forgalmat, a linkszerkezetet valamint a kulcsszókutatást kezelni. Ezzel a funkcióval adatokat szerezhetünk a keresőhirdetések optimalizálásához is. Ezzel a funkcióval könnyedén kideríthetjük, hogy a versenytársainkhoz képes milyen helyezésük van, vagy mennyire vagyunk lemaradva hozzájuk képest!

Keyword Gap Analysis

A SEMRushnak a legjobban automatizált része, nincs vele semmi más dolgunk, mint megadni a versenytársainknak a domain nevét és már el is indul az automatizált kulcsszó profil keresés. Ebből kideríthetjük, hogy a versenytársaink milyen kulcsszavakat használnak, melyekre optimalizálják a kkülönböző tartalmaikat.

A SEMRush mellett szól még az az érv is, hogy a legtöbb SEO eszközzel szemben a SEMRush képes a magyar kulcsszókutatásra is!

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Leave a Comment